Kiviharrastajat ry Lohja

Toimintasuunnitelma 2021

Yhdistys hakee toimintaansa tukemiseksi rahaa mm. Lohjan kaupungilta ja yrityksiltä, joiden avustushakuehdot sopivat meille. Perinteinen kivi- ja korukilpailu pidetään mahdollisuuksien mukaan keväällä. Kiviretki lähiseudulle järjestetään keväällä tai syksyllä. Kevätkauden lopettajais- tai syyskauden avajaisjuhlat järjestetään. Valokuvakilpailu pidetään syksyllä ja palkinnot jaetaan joulukuun alun pikkujouluissa.

Yhdistys jatkaa Ykkösakselin rahoittamassa Kivikierros-hankkeessa, jonka tarkoituksena on nostaa esille Lohjan kaupungin ainutlaatuinen kaivos- ja louhoshistoria, jääkauden jäljet sekä näihin liittyvä kivilajisto. Reitistö, jonka varrella kaivos- , kivi- ja jääkauden kohteet sijaitsevat, on valmiina rantaraittina ja harjun liikuntapolkuina. Mikäli Porlan Järviluontoseikkailu toteutuu, yhdistys osallistuu myös siihen.

Kivenhionnan alkeiskursseja järjestämme kysynnän ja mahdollisuuksien mukaan. Kurssin käyneet ovat tervetulleita pajallemme hiomaan jäseneksi liityttyään. Ainakin yksi henkilö on jo ”jonossa” odottamassa seuraavaa kurssia.

Pajalle hankitaan pari uutta keskikarkeaa timanttihiontakehää, mikäli vain löydämme koneeseemme sopivan mallin. Myös viimeistelyhiontaa varten hankitaan muutama timanttihiontanauha.

Käsikirjastoon pyritään hankkimaan joitakin uusia suomenkielisiä teoksia geologiasta, kiventyöstämisestä tai korujen valmistuksesta. Mineralia-lehden tilausta jatketaan.

Yhdistys järjestää emalointipäivän, jossa suunnitellaan ja mahdollisesti tehdään värimallit. Hiekkavalupäivä järjestetään myös. Jäsenten toiveiden mukaan voimme järjestää muitakin teemapäiviä esim. hopeatyöstä. Syyspuolella voimme järjestää jonkin luennon, jos mielenkiintoinen aihe ja luennoitsija löytyy ja koronatilanne antaa myöden.

Koronaepidemian tilanne vaikuttaa kuitenkin kaikkeen toimintamme, kuinka se voidaan järjestää vai joudutaanko perumaan tai siirtämään.

Takaisin